Mire jó az NFC?

Íme egy példa:
Ön reggel megérkezik az irodájába. A telefonját lerakja az asztalra úgy, hogy rárakja vagy elhúzza egy felprogramozott NFC matrica előtt. A kapcsolat hatására az Ön okostelefonja rákapcsolódik az irodai WiFi (vezetéknélküli) hálózatra, felhangosítja magát, kikapcsolja a rezgő módot, valamint becheckol a Foursquare és/vagy a Facebook alkalmazásban jelezvén, hogy bent van az irodában.

Munka után, miután Ön kilép az irodából, megszakad a WiFi jel, így a telefonja automatikusan visszakapcsolja a rezgő módot, kikapcsolja a Wifit, valamint küldd egy SMS -t a társának: "Elindultam haza!" szöveggel.

Beül az autójába, hozzáérinti az autóstartón (vagy műszerfalon) található NFC matricához a készülékét, így az bekapcsolja a GPS -t, rákapcsolódik az autós kihangosító berendezésre, és Autós navigáció módra vált.

Hazaérvén, Ön rárakja a készüléket az éjjeliszekrényén található NFC matricára, amitől a telefonja automatikusan néma üzemmódra vált, kikapcsolja a Bluetooth, WiFi, GPS modulokat és bekapcsolja az ébresztést másnap 7:00 -ra.

Ugye, mennyive egyszerűbb így az élet?

Kímélje meg magát a kellemetlen telefoncsörgéstől a tárgyalásokon. Ragasszon fel a tárgyalója elé egy NFC matricát, amivel a program lenémítja a telefonját.

A tárgyaló asztalra tegyen egy matricát, amivel üzletfeleinek automikusan megosztja saját névjegykártyáját, weboldalát.


Az NFC technológiának köszönhetően akár egyik készülékről a másikra is továbbíthat adatokat, fájlokat, névjegyeket.

Használja ki az NFC adta lehetőségeket, melynek tárháza végtelen!

Ez fantasztikus! De a legfőbb kérdésem: mennyibe kerül?